Roliga saker att göra i Sverige

Det svenska folket är bland de högsta människorna på jorden (9.880.604 personer) av svenskt och finskt ursprung med närvaro av subminoriteter. Det officiella språket är svenskt. Sverige ligger i norra delen av den europeiska kontinenten och är ett av de fem skandinaviska länderna. Sveriges huvudstad är Stockholm. Av det svenska folket
 1 - Mid-Summer Celebration
Den mest berömda firandet, en av Sveriges unika traditioner. I juni varje år kan du kanske delta i midsommarceremonin. Var dans, mat, lek och lek

2 - Spökets mars i Stockholm
Tror du på spöken? Efter spökmarschen i Stockholm kan du. Det finns många rykten om spöken och andar i Stockholms gamla stad. En del av legenden hävdar  den gamla staden är hemsökt av de hemska händelserna under Stockholms blodbad.

3-Njut av staden Liseberg
En stor park i Göteborg, och en av de mest populära sakerna i Sverige, åtminstone för barn. I Liseberg kan du njuta av ridning för både unga och gamla och i allmänhet. Du kommer att ha en bra dag för hela familjen.

4. Firandet av hummerpartiet
En annan berömd fest. Den här gången vi bär fåniga hattar och sjunga sånger dum och äter mycket

hummer och dricka mycket alkohol. Vi dekorerar också våra hem med olika delar.


5. Gå till musikfestivalen
https://youtu.be/nCHtgrTRy_E
Sverige är en berömd nation när det gäller musik. Med internationella artister som ABBA, Zara Larsson, Swedish House Mafia, Robyn, Avicii och många fler! Som du antar älskar vi musik, så vi har många musikfestivaler under sommaren!

6 - Dansar runt eldfirandet Valborg
En annan traditionell fest i Sverige, som firas på sista dagen i april varje år. I grund och botten belyser vi en stor eld och dansar runt det och vi träffas.

7. Delta i medeltida veckan
Varje år finns en medeltida vecka på Gotland. Det är ett riktigt mekka för människor som älskar arv och historia i medeltiden, och du får chansen att föreställa dig dina fantasier, med riktiga slag och turneringar, liksom gamla marknader och andra.
Definitivt en av de roliga sakerna du kan göra i Sverige om du har intresse för medeltiden.
8 unika svenska rätter
Sill, köttbullar, kalops, smörgåsbord, renskav, toast Skagen och raggmunk är några av de unika

svenska rätterna, men det finns gott om och några säsongsbetonade rätter.

Powered by Blogger.